Lujabetoni starter SL-dæk produktion i Finland

Abeo har indgået en licensaftale med den finske elementproducent, Lujabetoni, som fra januar 2018 bringer sl-dækket i produktion på det finske marked. SL-dækket vil i finland blive solgt under det lokale varemærke “superlaatta” (super-betondæk på dansk).

Abeo har indgået en licensaftale med Lujabetoni omkring produktion af SL-dækket i Finland. Lujabetoni er den største leverandør af betonelementer i Finland med ca. 750 ansatte og en årlig omsætning på mere end 1 milliard kroner. Med SL-dækket, vil Lujabetoni fra årsskiftet gøre produktet til deres hovedprodukt til boligbyggeri. Adm. direktør i Lujabetoni, Mikko Isotalo, udtaler:

“Vi ser SL-Dækket som en kæmpe mulighed for at give vores kunder i boligsektoren et bedre betondæk, der kombinerer indbyggede løsninger såsom badeværelsesinstallationer og gulvvarme. Dette simplificerer vores kunders arbejdsprocesser på byggepladsen markant og giver en billigere dækkonstruktion. Faktisk er vi så overbeviste omkring produktet, at vi har valgt at kalde det for ’SuperLaatta’ (’Superbetondæk’ på dansk, red.)”

I Danmark er SL-dækket indtil videre blevet produceret i en standard bredde på 2.4-meter, men til det finske marked vil Lujabetoni introducere en ny 3-meter bred version. Den større bredde hjælper med at reducere omkostningerne ved at gøre kraning, installation og udstøbning af fuger endnu mere effektivt. For producenten er den større bredde også en fordel, da det giver et større m2-output per produktionscyklus og dermed en lavere kostpris.

Lujabetoni’s produktionslinje til SL-dækket er i øjeblikket ved at blive færdiggjort og vil være klar til produktion fra januar 2018. Allerede inden produktionsstart har SL-dækket tiltrukket stor interesse fra de finske byggefirmaer. De første SL-dæk skal leveres til projekter tæt på Helsinki og udføres af bl.a. Fira Oy og Avain Yhtiöt Oy.

Klik nedenunder for at besøge Lujabetoni’s SL-dæk hjemmeside