Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland

Få måneder efter at have lanceret SL-dækket på det finske marked, har Lujabetoni besluttet at investere i en ny stor SL-dæk fabrik for at følge med den høje efterspørgsel til især boligbyggerier. Den nye fabrik har en strategisk god lokation kun 46 km fra helsinki.

Efter den finske elementproducent, Lujabetoni, i slutningen af 2017 lancerede SL-dækket på det finske marked, har virksomheden oplevet en kæmpe efterspørgsel på produktet, som ikke har været mulig at imødekomme med deres produktionslinje i Siilinjärvi. For at følge med efterspørgslen fra en lang række kunder, der især ønsker at anvende SL-dækkene til boligbyggeri, har Lujabetoni besluttet at investere i en ny mega fabrik i Järvenpää, kun 46 km fra Helsinki.

“Vi præsenterede SL-dækket til markedet i december og hele vores produktionskapacitet for året er allerede udsolgt. Fra starten har vores ønske været hurtigt at øge produktionskapaciteten til vores vigtigste markeder, boligmarkedet i Helsinki og omegn. Med investeringen øger vi nu produktionskapaciteten af SL-dækket med flere hundredtusind kvadratmeter,” siger Mikko Isotalo, der er adm. direktør i Lujabetoni.

Købet af de eksisterende fabriksbygninger blev gennemført d. 8. februar 2018 og inkluderer ca. 30.000 m2 produktionsplads, 5.000 m2 kontorplads og 25 hektar land, hvilket vil gøre det til den største betonelementfabrik i Finland målt på sin størrelse. Udover SL-dæk, vil der også blive produceret vægelementer, lette vægge og diverse specialelementer til boligbyggeri på den nye fabrik. Målet er at starte produktionen op allerede i 2018 og øge den hurtigt herefter.

“Fabrikkens placering er fantastisk, når man kigger på Finlands vigtigste markeder – Helsinki, Tampere og Turku – og vi har plads samt mulighed for at øge produktionskapaciteten yderligere,” siger Kari Turunen, som er chef for Lujabetoni’s elementafdeling.

Den samlede investering i fabrikken udgør ca. €25 million og er den største i Lujabetoni’s historie.