SL-dæk til stort Århus byggeri

Industri Beton vinder elementleverancen til 17-etagers højhusbyggeri i Århus baseret på en SL-dæk løsning, der bidrager til en markant billigere og mere effektiv byggeproces.

I Århus skal studenterhøjhuset “BaseCamp” opføres på pålægsproducenten, Defcos, gamle grund i Katrinebjerg-kvarteret. Projektet kommer til at bestå af 570 ungdomsboliger fordelt på 17 etager.

Efter en tæt og konstruktiv dialog mellem Industri Beton og totalentreprenøren JFP om optimering af råhusbyggeriet, har parterne indgået en aftale, der betyder at Industri Beton skal levere alle betonelementer til projektet.

En væsentlig optimering af projektet er foretaget af de bærende dækkonstruktioner, som kommer til at bestå af ca. 20.000 m2 SL-dæk med en række omkostningseffektive og tidsbesparende løsninger, heriblandt:

  • SL-dæk leveres dobbelt-lange i hele projektet, hvilket reducerer antallet af elementer samt kranløft med 50%
  • Alle SL-dæk langs facaderne leveres med lige kant og indstøbt stringerarmering, således kantstøbning på pladsen kan undgås
  • Ved at vende spændretningen over korridorerne og producere SL-dækkene med indstøbte tværbjælker, er ca. 200 korridordæk blevet reduceret med 75%  til 50 stk.
  • I områder over lette skillevægge støbes SL-dækkene uden letbeton, hvorved der skabes zoner med massiv beton, som eliminerer behovet for udstøbning af et stort antal kanaler i hele byggeriet

Efter planen skal projektet stå klar til indflytning ved studiestart i sommeren 2022.

See more news

SL-dæk til stort Århus byggeri

Industri Beton vinder elementleverancen til 17-etagers højhusbyggeri baseret på en SL-dæk løsning, der bidrager til en markant billigere og mere effektiv byggeproces.

SL-dækket lanceret på det amerikanske marked

Den 1. juni introducerede Tindall Corporation officielt SL-dækket til det amerikanske marked. Det skete under det amerikanske trademark T-SLAB.

Ny løsning: Slut med synlige fuger i loftet

Med SL-dækkets nye fuge-fri løsning, er det muligt at skabe glatte og æstetisk flotte lofter uden brug af nedhængte gipslofter.

Abeo og Tindall Corporation indgår licensaftale

Abeo og den amerikanske elementgruppe, Tindall Corporation, har indgået en licensaftale for det sydøstlige USA. Fra starten af 2020 vil virksomheden introducere SL-dækket til det amerikanske marked...

Abeo søger en ingeniør

Vi har travlt og gang i mange projekter i både Danmark og udland. Til at understøtte denne proces søger vi nu en ingeniør til det danske marked.

Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland

Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland Få måneder efter at have lanceret SL-dækket på det finske marked, har Lujabetoni besluttet at investere i en ny stor SL-dæk fabrik for...

Lujabetoni starter SL-dæk produktion

Lujabetoni starter SL-dæk produktion i Finland Abeo har indgået en licensaftale med den finske elementproducent, Lujabetoni, som fra januar 2018 bringer sl-dækket i produktion på det finske marked. SL-dækket vil i...

22.000 m2 SL-dæk til stort boligbyggeri

Abeo og Perstrup har fået ordren på den samlede element-entreprise til de to bygninger, porthuset og købmandsgården. bygningerne udgør 1. etape i udviklingen af bagsværds...

18cm SL-dæk valgt til flere boligprojekter

I marts lancerede Abeo det såkaldte SL18-element - et 18 cm tyndt SL-Dæk - som gør det muligt at opnå en tyndere dækkonstruktion og spare penge på etageadskillelsen.