Discovery Channel fulgte brudtest

Den 1. juli 2015 blev bæreevnen af to 13 meter lange perlekædebuer testet ved en fuldskalatest hos Perstrup Beton Industri på Djursland. Testen blev fulgt af et filmhold fra discovery channel.

Allerede tilbage i 2014 udførte Abeo sammen med Grontmij, Skandinavisk Spændbeton, Perstrup og DTU brudtest af en 13 meter lang perlekæde-testbro. Dengang lykkedes det ikke at opnå brud eller revnedannelse i konstruktionen til trods for en belastning på 68 tons.

Til anden test i juli 2015 var der derfor medtaget 130 tons ballast for at sikre, at det denne gang var muligt at opnå brud.

Formålet med testen var i fuld skala at teste hvor stor en bæreevne en perlekædebue har i forhold til de teoretiske beregninger. Forud for testen var den teoretiske karakteristiske bæreevne blevet beregnet til 55 tons. Ved 83 tons kunne der observeres fine revner i konstruktionen, som blev yderligere udviklet, da der blev belastet med ekstra 10 tons. Det endelige brud indtraf ved 98 tons.

Broen brød som forventet som et positivt moment/knusningsbrud tæt ved belastningen. I forbindelse med bruddet brød buen også i den ubelastede side. Projektgruppen var særdeles tilfredse med resultatet, som viste et varslet brud og en total brudlast på næsten 2 x den beregnede karakteristiske bæreevne.

Brokonceptets innovative input til byggeindustrien blev desuden understreget af tilstedeværelsen fra Discovery Channel, som fulgte hele brudtesten med et kamerahold til en udsendelse om konceptet i programmet “Daily Planet”. Programmet har ca. 8 mio. seere verden over, som kan følge brudtesten på kanalen til september.

Se flere nyheder

SL-dæk til stort Århus byggeri

Industri Beton vinder elementleverancen til 17-etagers højhusbyggeri baseret på en SL-dæk løsning, der bidrager til en markant billigere og mere effektiv byggeproces.

SL-dækket lanceret på det amerikanske marked

Den 1. juni introducerede Tindall Corporation officielt SL-dækket til det amerikanske marked. Det skete under det amerikanske trademark T-SLAB.

Ny løsning: Slut med synlige fuger i loftet

Med SL-dækkets nye fuge-fri løsning, er det muligt at skabe glatte og æstetisk flotte lofter uden brug af nedhængte gipslofter.

Abeo og Tindall Corporation indgår licensaftale

Abeo og den amerikanske elementgruppe, Tindall Corporation, har indgået en licensaftale for det sydøstlige USA. Fra starten af 2020 vil virksomheden introducere SL-dækket til det amerikanske marked...

Abeo søger en ingeniør

Vi har travlt og gang i mange projekter i både Danmark og udland. Til at understøtte denne proces søger vi nu en ingeniør til det danske marked.

Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland

Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland Få måneder efter at have lanceret SL-dækket på det finske marked, har Lujabetoni besluttet at investere i en ny stor SL-dæk fabrik for...

Lujabetoni starter SL-dæk produktion

Lujabetoni starter SL-dæk produktion i Finland Abeo har indgået en licensaftale med den finske elementproducent, Lujabetoni, som fra januar 2018 bringer sl-dækket i produktion på det finske marked. SL-dækket vil i...

22.000 m2 SL-dæk til stort boligbyggeri

Abeo og Perstrup har fået ordren på den samlede element-entreprise til de to bygninger, porthuset og købmandsgården. bygningerne udgør 1. etape i udviklingen af bagsværds...

18cm SL-dæk valgt til flere boligprojekter

I marts lancerede Abeo det såkaldte SL18-element - et 18 cm tyndt SL-Dæk - som gør det muligt at opnå en tyndere dækkonstruktion og spare penge på etageadskillelsen.