Abeo er ekspert i betondæk og løsninger til element-byggeri

Som del af Industri Beton Gruppen er vi leveringsdygtig i fulde elementleverancer

En ekspert i dæk-konstruktioner

Abeo er en teknologibaseret betonelementvirksomhed specialiseret i løsninger til dæk-konstruktioner.

Vores rødder går tilbage til 2010, hvor vi blev stiftet for at kommercialisere to nye teknologier opfundet på Danmarks Tekniske Universitet. På basis af disse teknologier har vi udviklet det Super-Lette Dækelement (SL-Dækket) samt dertilhørende produktionssystemer, maskinudstyr og en række add-on løsninger til SL-dækket. SL-dækket blev lanceret på det danske marked i 2014 og er sidenhen blevet anvendt i et stort antal byggeprojekter inden for både bolig-, erhvervs- og effentligt byggeri.

I 2016 købte Ikast Betonvarefabrik (IBF) en kontrollerende ejerandel i Abeo. Med en omsætning på DKK1.7 milliarder er IBF en af Danmark’s største producenter af betonprodukter. Abeo drives som en selvstændig virksomhed under datterselskabet Industri Beton, der udover Abeo, også inkluderer betonelementproducenterne Perstrup Beton Industri, Svinninge Beton Industri, ØSB og Byggebjerg Beton (Industri Beton Gruppen).

SL-dækkets fordele på 160 sekunder

Leder du efter teknisk information?

SL-Dækket er baseret på en kombination af almindelig beton og letbeton og udnytter dermed styrken fra den forspændte beton sammen med den lave vægt fra letbeton. Det giver et fleksibelt dæk, der kan håndtere lange spænd og en lang række indstøbningsløsninger.

Leveringsdygtig i alle elementer

Abeo er en del af Industri Beton Gruppen, som råder over 4 fabrikker i Danmark. Vi har som en af de få elementleverandører egenproduktion af alle typer betonelementer og kan derfor tilbyde vores kunder at være totalleverandør på den samlede elemententreprise. Derudover råder vi også over vores egen montageafdeling og kan derfor give tilbud både med og uden montering. Gennem årene har vi opbygget en stor specialistviden inden for optimering af elementbyggerier. Vores speciale ligger i at identificere de løsninger, der samlet giver det billigste byggeri når man skal balancere mellem det mest optimale for betonelementproduktionen, råhusdesignet og byggepladsmontagen.

Artikler

SL-dækket lanceret på det amerikanske marked

Den 1. juni introducerede Tindall Corporation officielt SL-dækket til det amerikanske marked. Det skete under det amerikanske trademark T-SLAB.

Ny løsning: Slut med synlige fuger i loftet

Med SL-dækkets nye fuge-fri løsning, er det muligt at skabe glatte og æstetisk flotte lofter uden brug af nedhængte gipslofter.

Abeo og Tindall Corporation indgår licensaftale

Abeo og den amerikanske elementgruppe, Tindall Corporation, har indgået en licensaftale for det sydøstlige USA. Fra starten af 2020 vil virksomheden introducere SL-dækket til det amerikanske marked...

Abeo søger en ingeniør

Vi har travlt og gang i mange projekter i både Danmark og udland. Til at understøtte denne proces søger vi nu en ingeniør til det danske marked.

Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland

Ny stor SL-dæk fabrik på vej i Finland Få måneder efter at have lanceret SL-dækket på det finske marked, har Lujabetoni besluttet at investere i en ny stor SL-dæk fabrik for...

Lujabetoni starter SL-dæk produktion

Lujabetoni starter SL-dæk produktion i Finland Abeo har indgået en licensaftale med den finske elementproducent, Lujabetoni, som fra januar 2018 bringer sl-dækket i produktion på det finske marked. SL-dækket vil i...

22.000 m2 SL-dæk til stort boligbyggeri

Abeo og Perstrup har fået ordren på den samlede element-entreprise til de to bygninger, porthuset og købmandsgården. bygningerne udgør 1. etape i udviklingen af bagsværds...

18cm SL-dæk valgt til flere boligprojekter

I marts lancerede Abeo det såkaldte SL18-element - et 18 cm tyndt SL-Dæk - som gør det muligt at opnå en tyndere dækkonstruktion og spare penge på etageadskillelsen.

Abeo vinder entreprise på Cavalet House

Abeo og Perstrup skal leverere SL-Dæk til opførelsen af cavalet house ved Amager Strandpark. Cavalet House ligger ud til Amager Strandpark med udsigt over Øresund og ...