Hansakallio 3

Hansakallio 3 er blandt Lujabetoni’s første SL-dæk projekter i Finland. Projektet består af to separate blokke med i alt 75 lejligheder. Om valget af SL-dækket forklarer adm. direktør i Fira Oy, Topi Laine:

“Takket være SL-dækkets større bredde, har vi langt færre elementer at installere og langt færre samlinger at udstøbe sammenlignet med en traditionel præfab løsning. I praksis, accellererer SL-dækkene installationen og arbejdsprocesserne på pladsen. Vigtigst af alt, så skaber vi bedre boliger af højere kvalitet, samtidig med at vi forbedrer kvaliteten af byggeriet.” 

I projektet bruger Fira deres egne badekabiner, som virksomheden har udviklet gennem længere tid. Da det var muligt at lave recesser til sådanne badekabiner i SL-dækkene, kunne der laves en meget simpel og billig gulvkonstruktionen på pladsen. En anden vigtig faktor, der har gjort det muligt at reducere byggetiden, er gulvvarmesystemet, som er integreret i SL-dækkene.

“Bedre termisk isolering i SL-dækkene gjorde det muligt at eliminere et separat gulvvarmesystem med isolering ovenpå dækkene. Således bliver det muligt komplet at eliminere en omkostningstung proces uden at kompromitere kontrollen af temperaturen i lejlighederne,” siger Topi Laine.

Om projektet

  • Sted: Espoo, Finland
  • Størrelse: 3.600 M2
  • Entreprenør: Fira Oy
  • Arkitekt: Konkret Architects