Innovest

Når udviklingsparken, Innovest, står færdig i februar 2015, skal den være domicil for Ringkøbing-Skjern Forsyning, men bygningen vil også komme til at fungere som innovationscenter med faciliteter til både uddannelse og iværksætteri.

Bygningen er tegnet af Årstiderne Arkitekter, der har hentet en del af sin inspiration lige uden for døren, fra Skjern Å’s svungne forløb. Derfor er huset tegnet som en stor cirkel og med en grøn rampe op til taget, som viderefører engområderne helt ind i bygningen.

Netop den cirkulære formgivning var en af årsagerne til at valget af betondæk faldt på SL-Dækket, som skal anvendes til ca. 10.000 kvm etageadskillelse. Derudover bliver der indarbejdet en række løsninger i SL-Dækkene, som normalt udføres på byggepladsen. Eksempelvis er randarmeringen indstøbt i dækkene. Samtidig er hylser til fastgørelse af sikkerhedsværn også indstøbt direkte i dækkets kanter, så værnene kan fastgøres allerede når dækkene ligger klar til montage på vognen. Det giver både en tidsmæssig besparelse på pladsen og et sikrere arbejdsmiljø.

Om projektet

  • Opført i år 2014
  • Størrelse: 10.200 M2
  • Arkitekt: Årstidernes Arkitekter
  • Ingeniør: MOE
  • Entreprenør: Hansen & Larsen

Hør Montageholdet fortælle om Sl-Dækket